ГоловнаКультура

Комітет Ради підтримав законопроєкти про підтримку культури і креативних індустрій під час карантину

Також депутати вирішили звернутися до правоохоронців через кадри насильства над дітьми в фільмі "Дау. Дегенерація".

Комітет Ради підтримав законопроєкти про підтримку культури і креативних індустрій під час карантину
Александр Ткаченко
Фото: Макс Требухов

Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики підтримав законопроєкти щодо підтримки культури і креативних індустрій в Україні під час карантину.

Про це повідомив в фейсбуці глава комітету, нардеп Олександр Ткаченко.

За його словами, три проєкти законів (№3377, №3379 і №3378) були підтримані одноголосно представниками всіх фракцій.

"Два з них - про внесення змін до бюджетного та податкового кодексів - передані на розгляд профільних комітетів. Сподіваємося на підтримку колег і їх швидкий розгляд", - зазначив Ткаченко.

Він також розповів, що на комітеті обговорювалися опубліковані раніше кадри насильства над дітьми в фільмі режисера Іллі Хржановського "ДАУ. Дегенерація".

"Це історія "на межі", а кадри - приголомшують. Тому наш комітет прийняв рішення звернутися до правоохоронних органів. Ми хочемо перевірити факти залучення малолітніх дітей до натуральних зйомок кадрів насильства. Також зрозуміти, якої шкоди цей факт міг заподіяти дітям. Показ будь-яких кадрів, де присутня "нелюдська" жорстокість, навіть якщо це художній твір, можуть призводити до "популяризації" подібних дій", - написав депутат.

На думку Ткаченка, режисер не може бути причетним до діяльності Меморіального центру Голокосту "Бабин Яр".

"Подібні факти професійної діяльності йдуть в розріз з ідеологією центру, яка полягає в захисті загальнолюдських цінностей і неприпустимості будь-якого насильства, що символізує Бабин Яр", - пояснив він свою позицію.

"Відповідну заяву ми направили генеральним директорам Національного історико-меморіального заповідника "Бабин Яр" та Благодійного фонду "Меморіал Голокосту «Бабин Яр", - додав Ткаченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram