ГоловнаКультура

Книжковий Арсенал-2020 перенесли на кінець серпня через коронавірус

Літературний фестиваль планують провести наприкінці серпня.

Книжковий Арсенал-2020 перенесли на кінець серпня через коронавірус
Фото: Макс Требухов

10-й Книжковий Арсенал, який повинен був відбутися наприкінці травня, перенесуть на кінець серпня через пандемію коронавірусу

Про це повідомляє пресслужба Мистецького Арсеналу.

"Раніше Арсенал повідомляв про ймовірну зміну дат, але вірив, що вжиті державою заходи посприяють боротьбі з вірусом і уможливлять проведення культурних подій, - ідеться в повідомленні. - Але 25 березня уряд України продовжив карантин до 24 квітня".

В Арсеналі відзначають, що рішення про перенесення літературного фестивалю було "непростим, але безпека відвідувачів - на першому місці". Книжковий Арсенал збирає понад 100 іноземних гостей, понад 200 видавців і культурних інституцій і більш ніж 55 тисяч відвідувачів.

"Ми готові провести 10-й Книжковий Арсенал у цьому році, - зазначає координаторка фестивалю Юлія Козловець. - Але ми розуміємо, що він не зможе бути таким, яким ми його запланували. При цьому ми віримо, що такий захід потрібен нашим учасникам і відвідувачам - не в онлайні, а в реальному житті".

Уточнені дати проведення Книжкового Арсеналу оголосять пізніше, але не відкидають, що і вони можуть змінитися, якщо зміниться ситуація з карантином і поширенням коронавірусу.

Нагадаємо, фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA перенесли з кінця березня на кінець квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram