ГоловнаКультура

Редакторка відділу "Культура" LB.ua Дарія Бадьйoр стала володаркою премії Women in Arts

Мета премії - відзначити досягнення жінок, які працюють у сфері мистецтва.

Редакторка відділу "Культура" LB.ua Дарія Бадьйoр стала володаркою премії Women in Arts
Фото: supportyourart.com

Редакторка відділу “Культура” LB.ua і кінокритик Дарія Бадьйор стала володаркою премії Women in Arts від Українського інституту та Офісу ООН Жінки в Україні в номінації "Жінки в культурній журналістиці, критиці і дослідженнях".

За словами організаторів, мета премії - звернути увагу на досягнення жінок, які працюють у мистецтві, публічно подякувати їм за внесок у цю сферу і надихнути на нові досягнення.

Премія присуджується другий рік, але номінація "Жінки в культурній журналістиці, критиці і дослідженнях" нова: заснована лише цього року.

«На другий рік ми зрозуміли, що дуже важлива ланка в культурній екосистемі - культурна журналістика, критика і дослідження - вимагає окремого визнання. Навіть всередині художнього співтовариства сфера критики і досліджень зазвичай залишається в тіні, а жінки, які в ній працюють, вкрай рідко отримують належне визнання. Початком нової номінації ми хочемо проявити роль жінок, які описують, досліджують і аналізують художній процес. Без цієї часто невидимої роботи художня система не може функціонувати, тому ми прагнемо відзначити внесок критиків, журналісток і редакторів», - зазначила Тетяна Філевська, креативна директорка Українського інституту.

Дарія Бадьйoр - кінокритик і журналістка, останні 5 років очолює розділ "Культура" LB.ua. Також вона член Міжнародної федерації кінопреси FIPRESCI та співзасновниця громадської організації «Спілка кінокритиків України». З 2016 по 2018 рік входила до складу Українського оскарівського комітету.

Номінанток на премію оцінювали й обирали більш ніж 40 незалежних експертів і експерток у сферах, що відповідають кожній з номінацій. Крім того, премії вручено в галузі візуального мистецтва Ладі Наконечній, театру і кіно - Наталії Ворожбит, музики - Альоні Савраненко (Аlyona Аlyona), літератури - Оксані Забужко, культурного менеджменту - Юлії Сінькевич.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram