ГоловнаКультура

Кінофестиваль Docudays UA переносять через карантин

Фестиваль планують провести як мінімум у другій половині квітня.

Кінофестиваль Docudays UA переносять через карантин
Фото: docudays.org.ua

Фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA, який мав відбутися з 20 по 29 березня, переносять через карантин, оголошений у Києві у зв'язку з ризиком поширення коронавірусу.

Про це повідомили організатори.

Орієнтовні нові дати фестивалю - друга половина квітня, хоча це "не вирішено остаточно і залежатиме від майбутньої санітарно-епідеміологічної ситуації в Україні та світі".

Організатори зазначили, що рішення про перенесення фестивалю непросте. "Фестиваль - неполітичний і некомерційний. Ми існуємо завдяки фінансуванню інших країн, міжнародних фондів та організацій, а також за підтримки Української держави, - йдеться в заяві. - Переносячи подію, ми зазнаємо значних фінансових і організаційних збитків. Тому сподіваємося, що міська влада зможе посприяти проведенню фестивалю, який є важливою культурною подією столиці, після завершення карантину".

Про зупинку своєї роботи також заявив кінотеатр "Жовтень" й інші кінотеатри Києва.

Нагадаємо, вчора організатори Книжкового Арсеналу заявили, що налаштовані на проведення фестивалю за планом - у травні 2020 року. "Але якщо рівень загрози буде зростати, Мистецький Арсенал готовий перенести проведення Книжкового Арсеналу на інший період".

Карантин через коронавірус триватиме до кінця березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram