ГоловнаКультура

Наукова рада при Меморіальному центрі "Бабин Яр" втратила голову

Учений Карел Беркгоф відмовився очолювати раду з січня 2020.

Наукова рада при Меморіальному центрі "Бабин Яр" втратила голову
Карел Беркхоф
Фото: 2015.holocaustremembrance.com

Нідерландський історик Карел Беркгоф, який працює в нідерландському Інституті досліджень війни, Голокосту та геноциду, більше не очолює наукову раду при Меморіальному центрі "Бабин Яр".

Це вчений підтвердив у коментарі LB.ua.

"З лютого 2017 по січень 2020 я працював за контрактом з Благодійним фондом "Меморіал Голокосту "Бабин Яр" як головний історик і голова наукової ради, - заявив Карел Беркгоф. - Ця рада складалася з вчених, які створили Базовий історичний наратив. Вони також були радниками [у Меморіальному центрі]".

У січні 2020 року контракт Беркгофа закінчився, і він, за його словами, не виконує офіційно жодних функцій у Меморіалі.

"Я не прийняв запрошення від команди знову очолити наукову раду, - додав він. - Але я не заперечую в принципі, що в майбутньому можу співпрацювати з Меморіальним центром".

Зазначимо, що наприкінці 2019 року артдиректором Меморіального центру "Бабин Яр" став російський режисер Ілля Хржановський ("Дау"), а виконавчим директором - Макс Яковер.

З Центру пішла стара команда, яка скликала наукову раду, котра написала документ під назвою "Базовий історичний наратив Меморіального центру "Бабин Яр", у якому визначає поняття і межі, важливі для комеморації розстрілів у Бабиному Яру і Голокосту в Україні. До складу наукової ради увійшли історики з усього світу, які досліджують Голокост, геноциди в Європі і Східній Європі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram