ГоловнаКультура

В Україну повертається викрадена під час Другої світової картина П'єра Луї Гудро

За часів Другої світової війни картину вкрали нацисти з Музею Ханенків.

Викрадена з України за часів Другої світової війни картина "Закохана пара" французького художника П'єра Луї Гудро (Pierre Louis Goudreaux, 1694-1731) повертається з США в Україну. Про це повідомляє пресцентр Міністерства закордонних справ.

картина "Закохана пара" П'єра Луї Гудрона
Фото: МЗС
картина "Закохана пара" П'єра Луї Гудрона

"19 лютого в Нью-Йорку міністр закордонних справ Вадим Пристайко взяв участь в офіційній церемонії передачі українській стороні американськими правоохоронними органами картини художника П'єра Луї Гудро "Закохана пара"", - сказано в повідомленні.

За часів Другої світової війни картину вкрали нацисти з Музею Ханенків.

У МЗС також зазначили, що повернення об'єкта культурної спадщини стало можливим "завдяки успішній співпраці дипломатів і спеціальних служб двох країн".

Картина зникла близько 1943 року. У 2013 році її виставили на аукціон Дойл у Нью-Йорку, США. Представниця Музею Ханенків Олена Живкова під час огляду картини в 2014 році виявила позначки музею.

Нагадаємо, 1 січня 2020 року повідомляли, що в Україну повернулася незаконно вивезена під час німецької окупації картина Михайла Паніна "Таємний виїзд Івана Грозного перед опричниною".

У квітні 2019 року Німеччина передала Україні історичний документ - грамоту Петра I, яка була також загублена під час Другої світової війни. Це рукописний пергамент, розміром 80 на 58 см у срібно-позолоченому обрамленні. Після повернення документ доставили в Національний заповідник "Софія Київська".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram