ГоловнаКультура

Zagoriy Foundation став стратегічним партнером Українського культурного фонду

Сторони уклали Меморандум про партнерство.

Евгения Мазуренко
Евгения Мазуренко

Zagoriy Foundation і Український культурний фонд (УКФ) уклали Меморандум про партнерство та співробітництво в рамках програми УКФ "Культурна доброчинність". Про це пишуть "Українські новини"

Сторони мають намір об'єднати зусилля, щоб сприяти реалізації державної політики в сфері культури і мистецтва, а також виробництва конкурентоспроможного національного культурного продукту.

"Партнерство стане прецедентом ефективної взаємодії державного і приватного фондів, що мають спільне бачення подальшого розвитку культури і країни, заснованої на різноманітності і злагоді", - прокоментувала виконавчий директор УКФ Юлія Федів.

Директор Zagoriy Foundation Євгенія Мазуренко зазначила, що підтримка культурної спадщини та популяризація мистецтва - важлива частина роботи Zagoriy Foundation.

"Цього року Zagoriy Foundation дофінансує проєкти Фонду в рамках затвердженого бюджету. Сума внеску складає 1,5 млн грн", - повідомила вона.

Zagoriy Foundation створено в 2015 році. Фонд заснували члени сім'ї Загорій, співвласники фармацевтичної компанії "Дарниця". Zagoriy Foundation реалізував або реалізує 45 проєктів, на які було залучено понад 20 млн грн. Ці проєкти охопили близько 200 тис бенефіціарів. Один з основних напрямків діяльності Zagoriy Foundation - популяризація ідей філантропії серед українців. Також фонд є одним з ініціаторів та активним провайдером Всеукраїнського дня добрих справ # ЩедрийВівторок - частини глобального благодійного руху #GivingTuesday, що зародився у США.

Український культурний фонд - державна установа, створена в 2017 році на підставі відповідного закону. Його мета - сприяння розвитку національної культури і мистецтва в Україні, забезпечення сприятливих умов для розвитку інтелектуального і духовного потенціалу особистості і суспільства, підтримка культурного розмаїття та інтеграції української культури у світовий культурний простір. Проєкти для підтримки відбираються на конкурсній основі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram