ГоловнаКультура

У центрі культури НАУ демонтували гігантське різьблене дерев'яне панно

Панно площею 60 кв. м висіло там 40 років.

У центрі культури Національного авіаційного університету демонтували різьблене панно з дерева площею 60 кв. м, яке висіло там 40 років. Про це повідомляють у фейсбуці Ukrainian Modernism. 

Фото: Ukrainian Modernism

"Демонтували в рамках типового "євроремонту" для "осучаснення" ЦКМ. Зараз панно, на якому зображені сюжети з вченими, конструкторами, космонавтами та пілотами, розміщене в підвалі одного з корпусів, повалене як непотріб (але хоча б частини пронумеровані)", - сказано в повідомленні.

Фото: Семен Широчин

Адміністратори спільноти наполягають, що художній об'єкт необхідно повернути в публічний простір для загального огляду.

"Якщо в Центрі культури і мистецтва НАУ місця для мистецтва вже немає, панно можна встановити в переході між корпусами (наприклад, між 1м і 8м) або в приймальній комісії", - додали в співтоваристві.

Адміністратори також звернулися до ректора університету Володимира Ісаєнка, міністра освіти Ганни Новосад з проханням проконтролювати, щоб панно зберегли і повернули людям.

Пізніше в співтоваристві додали, що директор НАУ написав офіційного листа ректору з проханням зберегти панно.

Нагадаємо, на початку серпня 2019 року у Львові знищили мозаїку на території колишнього заводу "Кінескоп".

У травні на території супермаркету "АТБ" у Прилуках знесли бульдозером унікальну мозаїку місцевого скульптора і художника Семена Тихоновича Кантура.

26 березня в Дніпрі знищили скульптуру "Дніпровські хвилі" відомого українського радянського скульптора Ернеста Коткова. Це була абстрактна робота, виготовлена з армобетону, мармуру і кольорової смальти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram