ГоловнаКультура

Названо лауреатів кінопремії BAFTA

Стрічка "1917" отримала відразу сім нагород.

Названо лауреатів кінопремії BAFTA
Фото: https://twitter.com/BAFTA

Британська академія кіно і телевізійних мистецтв (BAFTA) оголосила лауреатів премії 2020 року. Найкращим фільмом визнано стрічку "1917" (реж. Сем Мендес), що описує події розпалу Першої світової війни, йдеться на сайті премії. Всього цей фільм отримав сім нагород.

Так, "1917" переміг у номінації "Найкращий британський фільм", "Найкращий звук", "Найкраща операторська робота", "Найкраща робота художника-постановника", "Найкращі візуальні ефекти". Сем Мендес також отримав звання найкращого режисера.

За найкращий оригінальний сценарій і в категорії "Фільм іноземною мовою" нагородили "Паразитів", серед анімаційних фільмів переможцем визнали "Клауса", за видатний дебют нагородили стрічку Bait ("Наживка"), серед документальних фільмів відзначили For Sama ("Для Сами"), приз за найкращий адаптований сценарій отримав "Кролик Джо Джо".

Найкращою актрисою було визнано Рене Зельвегер за роль у "Джуді", найкращим актором став Хоакін Фенікс, який зіграв Джокера. Лора Дерн отримала приз як найкраща актриса другого плану за "Весільну історію", володарем звання "Найкращий актор другого плану" став Бред Пітт за "Одного разу в Голлівуді".

"Джокер" отримав призи за найкращий саундтрек і кастинг. "Найкращий монтаж" отримав "Le Mans '66", за костюми відзначили "Маленьких жінок", за грим і зачіски - Bombshell, найкращим британським анімаційним коротким метром визнали "Дідусь був романтиком", а найкращою британською короткометражкою - "Навчання катанню на скейтборді у військовій зоні ", а висхідною зіркою визнали Мішеля Варда.

Нагадаємо, "Оскар 2020" буде оголошений 9 лютого. Український фільм кримськотатарського режисера Нарімана Алієва "Додому" потрапив лонгліст у категорії "Міжнародний повнометражний фільм". Він був єдиним національним претендентом на премію "Оскар" цьогоріч, але не увійшов до короткого списку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram