ГоловнаКультура

У фінал конкурсу на посаду голови Держкіно пройшло п'ятеро претендентів

Тепер вони повинні пройти співбесіду в Кабміні.

У фінал конкурсу на посаду голови Держкіно пройшло п'ятеро претендентів
Фото: glavcom.ua

У фінал конкурсу на посаду голови Держкіно пройшло п'ятеро претендентів. Їхні кандидатури рекомендували на розгляд Кабінету Міністрів, пише "Детектор медіа".

Зокрема, до фіналу увійшли Сергій Зленко, Ольга Бесхмельниціна, Станіслав Куценко, Марина Кудерчук і Сергій Слєпак.

Слєпак, Куценко і Зленко брали участь у першому конкурсі, який не увінчався успіхом через те, що єдина його фіналістка Юлія Сінькевич не пройшла співбесіду в Кабміні.

Найбільший бал з-поміж конкурсантів (за знання законодавства, іноземної мови та співбесіду з представниками Національного агентства з питань державної служби) отримав член Європейської кіноакадемії, директор київських кінотеатрів "Бумер" і "Магнат" Сергій Зленко. Тепер він та інші фіналісти повинні пройти співбесіду в Кабміні, в результаті якої і буде обрано голову Держкіно.

Усього на посаду голови Держкіно цього разу претендували десять кандидатів. У наступний етап відібрали сімох кандидатів.

Нагадаємо, попередній голова Держкіно Пилип Іллєнко звільнився в серпні 2019-го після п'яти років роботи на цій посаді.

У листопаді за результатами останньої співбесіди на посаду голови Держкіно Юлія Сінькевич вибула через недостатню кількість балів.

Українські режисери, продюсери, актори, дистриб'ютори й інші представники кіноіндустрії були згодні з результатами конкурсу на посаду голови Держкіно.

Після оголошення нового конкурсу Сінькевич заявила, що не братиме в ньому участі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram