ГоловнаКультура

У Києві на 10-му фестивалі американського кіно покажуть фільм про місію "Аполлон-11"

У програмі фестивалю зустріч з режисером-документалістом Тімом Скусеном і лекції про кіно.

У Києві на 10-му фестивалі американського кіно покажуть фільм про місію "Аполлон-11"
Фото: Фестиваль "Независимость"

З 6 по 12 лютого в Києві відбудеться ювілейний 10-й Фестиваль американського кіно "Незалежність". У програмі будуть не тільки кінопокази, а й зустріч з режисером-документалістом Тімом Скусеном і лекції про кіно.

Фото: Фестиваль "Незалежність"

У програмі заявлено більш ніж 15 ігрових і документальних стрічок, які викликали найбільший інтерес у кінокритиків.

Програму відкриє прем'єра музичної стрічки "Джуді" з Рене Зеллвеґер у головній ролі, яка отримала "Золотий глобус-2020" за найкращу жіночу роль.

Також відбудеться показ комедії "Сходження", яка отримала премію Coup de Coeur секції "Особливий погляд" Каннського кінофестивалю - 2019. Інша стрічка "Хороший хлопчик" - дебютний повнометражний ігровий фільм кінематографістки Алми Гарел. Стрічка присвячена дитинству епатажного актора Лабаф. Фільм відзначили особливою нагородою журі на кінофестивалі "Санденс" 2019 року.

Також у програмі фестивалю дві новаторські стрічки. Перша "Квін і Слім" - робота дворазової володарки "Греммі", режисера Меліни Матсукас. Національна рада кінокритиків США відзначила його як "Найкращий режисерський дебют" у 2019 році. Другий фільм "Хвилі" режисера Трея Едварда Шульца увійшов у десятку найкращих фільмів 2019 року за версією Нацради кінокритиків США.

На фестивалі відбудеться показ режисера Лулу Вонг "Прощання", який отримав приз глядацьких симпатій на фестивалі "Санденс Лондон", 2019.

Спеціальною подією стане показ фільму "Аполлон-11", створеного на основі архівних кадрів з 70-міліметрової плівки і більш ніж 11 тис. годин несистематизованих аудіозаписів місії NАSА на Місяць.

Крім цього, в програмі фільм "Будемо сусідами?" від лауреата "Оскара", режисера Моргана Невілла; стрічка "РБГ Життя ікони правосуддя" про шлях 85-річної судді Верховного суду США Рут Бейдер Гінсбург; "Стіна Світанку" про скелелазів Томмі Колдуелла і Кевіна Йоргесона; документальна робота "Хлопці на реабілітації" про чотирьох наркотично залежних пацієнтів реабілітаційного центру; фільм "Ерні і Джо: кризові копи" - про двох офіцерів поліції, які вирішили допомогти змінити ставлення поліції до викликів, пов'язаних з психічним здоров'ям.

Крім цього, на фестиваль покажуть фільм "Місто-музей" про музей сучасного мистецтва в Массачусетсі; стрічку "Квінсі" - про життя музиканта Квінсі Джонса; документальний "Нуль відсотків" про програму освіти у в'язниці суворого режиму Сінг-Сінг, фільм представить його режисер Тім Скусен.

У документальній програмі фестивалю відбудеться показ 10 короткометражних робіт. Усі покази документальної програми і лекція безкоштовні для глядачів. Фільми показуватимуть мовою оригіналу з субтитрами в кінотеатрі "Жовтень". Фестиваль проходить за підтримки Посольства США в Україні.

Розклад і докладна інформація про фільми за посиланням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram