ГоловнаКультура

У другий етап відбору на посаду голови Держкіно пройшло сім кандидатів

Другий етап конкурсу буде проходити у форматі співбесіди.

У другий етап відбору на посаду голови Держкіно пройшло сім кандидатів
Фото: censor.net.ua

У другий етап конкурсного відбору на посаду голови Державного агентства з питань кіно відібрали сімох кандидатів. Відповідний список опублікувало Нацагентство України з питань держслужби.

Після першого етапу, який був у форматі тестування, в наступний етап конкурсу (співбесіда з комісією з питань вищої держслужби) пройшли:

    Слєпак Сергій Вілєнович

    Король Олександр Олександрович

    Куценко Станіслав Ігорович

    Корнієнко Олег Олександрович

    Кудерчук Марина Миколаївна

    Зленко Сергій Олександрович

    Бесхмельниціна Ольга Миколаївна

За результатами співбесіди конкурсна комісія повинна рекомендувати до п'яти осіб на співбесіду з Кабінетом Міністрів України.

Нагадаємо, 2 грудня 2019 року уряд оголосив повторний конкурс на зайняття посади голови Держкіно. За результатами першого конкурсу генеральна продюсерка Одеського міжнародного кінофестивалю Юлія Сінькевич, яка залишалася єдиним кандидатом на посаду, не пройшла співбесіду в НАДС.

У відповідь представники української кіноіндустрії оприлюднили відкритий лист на ім'я перших осіб держави, в якому висловили незгоду з висновками НАДС і вийшли 25 листопада на акцію до будівлі НАдС на підтримку Сінькевич.

2 грудня українські кіноорганізації оприлюднили відкритий лист до прем'єр-міністра України, в якому заявили, що відновлення довіри до конкурсу в рамках чинної нормативної бази неможливе, як і проведення повторного конкурсу.

24 грудня Сінькевич заявила про своє рішення не йти на повторний конкурс на посаду керівника Держкіно, оскільки її участь визнає правоту членів комісії, склад якої не змінився.

Попередній голова Держкіно Пилип Іллєнко звільнився в серпні після п'яти років роботи на цій посаді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram