ГоловнаКультура

У Клайпеді відкрилася виставка сучасної української фотографії

"Любов, хіть і лють" триватиме до 19 січня.

У литовському місті Клайпеда в Центрі культурної комунікації (Klaipėda Cultural Communication Center) 22 грудня стартувала виставка сучасної української фотографії.

Як повідомляється на сторінці події у фейсбуці, виставка "Любов, хіть і лють" (Love, Lust and Fury) триватиме до 19 січня.

Співкураторами проєкту виступили Даріус Вайчекаускас і Галина Глеба

"У спробі проаналізувати та відтворити українську дійсність, у виставці LOVE, LUST & FURY представлені твори фотографів і художниць, чия практика, на думку кураторів, є репрезентативною в кожній з розглянутих тем", - йдеться в пресрелізі до виставки. 

Зокрема, на виставці показали "Колискова для ворога" співачки і перформерки Стасик, серію "Амулет" Андрія Ломакіна, фотодиптихи "Військкомат" Сергія Мельниченка, серія Андрія Бойка "Second Hand Generation", фільм "My World is Not Where I Am" Юлії Кривич, серія Яни Кононової, серія "Pearly Gated" Анастасії Лазуренко, серія "Unaccomplished Studies on Ukrainian Erotic "Богдана Гуляя, роботи групи GORSAD, Артбук "Oh Yeah, Yea, Yea, Yea!" Саші Курмаза, серія робіт Ігоря Чекачкова "NA4JOPM8", серія Валентини Бо "Your Next Step Would Be to Do the Transmission" і проєкт "PornHorrors" AntiGonStaff.

Фото: photoklaipeda.lt

"Реалії молодих українських художників - це погляд на себе і навколишню дійсність, чий пошук балансу між особистою та громадянською свободою перетворюється в бій з собою", - роблять висновок куратори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram