ГоловнаКультура

Сінькевич відмовилася від участі в повторному конкурсі на посаду голови Держкіно

"Участь у повторному конкурсі - це визнання правоти членів комісії, склад якої не змінився і щодо яких я подала судовий позов".

Сінькевич відмовилася від участі в повторному конкурсі на посаду голови Держкіно
Юлія Сінькевич
Фото: Сергей Нужненко

Директорка Одеського міжнародного кінофестивалю Юлія Сінькевич не братиме участі в повторному конкурсі на посаду голови Держкіно. Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

"Я знаю, що багатьох це розчарує, когось потішить, багато хто підтримає, але мої першочергові наміри не змінилися - розвивати та підтримувати українське кіно і кіноталанти тими інструментами, які мені відомі і доведено ефективні. Участь у повторному конкурсі - це визнання правоти членів комісії, склад якої не змінився і щодо яких я подала судовий позов. Я цієї правоти не визнаю, тому що вважаю, що відбулися грубі порушення, в тому числі під продавлювання "зручних і бажаних" кандидатів", - написала Сінькевич.

Вона підкреслила, що хоче вірити, що її знання і вміння знадобляться на цій посаді, але за інших обставин, "можливо, пізніше".

Нагадаємо, попередній голова Держкіно Пилип Іллєнко звільнився в серпні після п'яти років роботи на цій посаді.

У листопаді за результатами останньої співбесіди на посаду голови Держкіно єдина кандидатка, яка залишилася на цю позицію, Юлія Сінькевич вибула через недостатню кількість балів.

Українські режисери, продюсери, актори, дистриб'ютори й інші представники кіноіндустрії не згодні з результатами конкурсу на посаду голови Держкіно, за якими генеральна продюсерка Одеського міжнародного кінофестивалю Юлія Сінькевич не набрала достатньої кількості балів, щоб очолити відомство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram