ГоловнаКультура

ВР прийняла закон про приєднання України до Європейського фонду підтримки кінематографа

Мета фонду - просувати незалежне спільне кіновиробництво.

ВР прийняла закон про приєднання України до Європейського фонду підтримки кінематографа
Фото: censor.net.ua

Верховна Рада прийняла закон "Про приєднання України до Європейської фонду підтримки спільного виробництва і розповсюдження художніх кінематографічних і аудіовізуальних творів (EURIMAGES)". Про це свідчить сайт ВР.

Членство у "Євримаж" набуває чинності для України з дати отримання такого повідомлення Генеральним секретарем Ради Європи про приєднання.

"Євримаж" заснували 26 жовтня 1988 року резолюцією Комітету міністрів Ради Європи. Мета цього фонду - просувати незалежне кіновиробництво шляхом надання фінансової підтримки повнометражним, анімаційним і документальним фільмам спільного виробництва.

Щорічний бюджет фонду становить понад 20 млн євро. Членами фонду є 40 країн.

Нагадаємо, 9 вересня повідомляли, що представники монобільшості планують позбавити українського кіновиробника можливості отримувати відшкодування кваліфікаційних витрат, тобто компенсацій з державного бюджету, і надати таку можливість іноземним виробникам.

Законопроєкт суперечить нормі Конституції щодо рівних прав та протидії дискримінації за будь-якою ознакою. А також закону "Про державну підтримку кінематографії в Україні" за підтримки національного виробника кінопродукції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram