ГоловнаКультура

"Квартал 95" пояснив продаж серіалу "Слуга народу" російському ТНТ

В студии не рассказали, будут ли получать за это роялти. 

"Квартал 95" пояснив продаж серіалу "Слуга народу" російському ТНТ
Фото: instagram/zelenskiy_official

Студія "Квартал 95" пояснила, що права на трансляцію серіалу "Слуга народу" російському телеканалу ТНТ продала шведська компанія Eccho Rights, яка є дистриб'ютором низки їхніх продуктів з 2012 року. Про це представники "Кварталу" повідомили агентство "Інтерфакс-Україна"

"Eccho Rights володіє світовими правами на дистрибуцію деяких тайтлів бібліотеки "Квартал 95". Компанія продає на різні території різні види прав: трансляція на ТБ, VOD-права і т.д.", - зазначили в студії.

За їхніми словами, після прем'єри першого сезону серіалу "Слуга народу" Eccho Rights продала його формат американській компанії FOX, а сам серіал - сервісу Netflix.

"Крім того, формат серіалу або сам серіал були продані більш ніж у 20 країн, серед яких Франція, В'єтнам, Філіппіни, Греція, Сербія, Чорногорія, Болгарія, Польща, Індія, Корея, Греція, Казахстан, Литва, Естонія, Молдова, Монголія, Фінляндія, Грузія і Білорусь. Проєкт подивилися мільйони глядачів як в Україні, так і за її межами", - підкреслили в "Кварталі".

Однак агентству не відповіли, на яких умовах серіал за участю президента України в головній ролі буде транслюватися на російському телеканалі, а також чи отримає студія роялті від трансляцій.

Нагадаємо, з 11 грудня російський телеканал ТНТ, що входить у "Газпром-медіа", починає показ серіалу "Слуга народу", головну роль в якому виконав чинний президент України Володимир Зеленський.

Студія "Квартал 95", за даними ЗМІ, ще в січні 2019 року продовжувала працювати в Росії, хоча Зеленський формально покинув проєкт - його ім'я виключили зі списку засновників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram