ГоловнаКультура

На 6-му фестивалі Odessa Classics відзначать 85-річчя Арво Пярта

В Одесу приїде Національний симфонічний оркестр Естонії під керівництвом Нееме Ерві.

На 6-му фестивалі Odessa Classics відзначать 85-річчя Арво Пярта
Фото: Facebook / Odessa Classics

Фестиваль класичної музики Odessa Classics, який пройде в 2020 році вшосте, оголосив програму.

Як повідомляють організатори, в шостому фестивалі візьмуть участь 150 музикантів, очікується близько 25 тис. глядачів.

У рамках фестивалю-2020 відзначать 85-річчя естонського композитора Арво Пярта, який приїде в Одесу разом з Національним симфонічним оркестром (під керівництвом Нееме Ерві). Планується, що на фестиваль приїдуть представники естонського політикуму і культурного співтовариства.

11 червня оркестр виступить в Одеській філармонії, а 12 червня на Потьомкінських сходах відбудеться концерт, на якому зіграють музику Арво Пярта і Сергія Рахманінова. У 2019 концерт під відкритим небом на Потьомкінських сходах в рамках фестивалю зібрав 12 тис глядачів.

Також в програмі - концерти скрипаля Даніеля Хоупа (разом з Олексієм Ботвіновим вони презентують новий диск з музикою Альфреда Шнітке); Цюріхський модерн-балет з хореографією Хайнца Шперлі; світова прем'єра проєкту піаніста Себастіана Кнауера з композитором Араш Сафаяном "Beethoven Variations. Фантазія для фортепіано з оркестром";

Відкриє фестиваль українська прем'єра проєкту "Air: A Baroque Journey".

Хедлайнерами фестивалю в 2020-му році стануть: скрипалі Вадим Рєпін, Майкл Гуттман і Лінус Рот, віолончелістка Цзин Чжао, камерні оркестри "Israel Soloists", "Brussels Chamber Orchestra" і "NICO - New Ideas Chamber Orchestra" і "Jerusalem Quartet".

З 30 травня по 1 червня в рамках фестивалю відбудеться III Всеукраїнський конкурс молодих піаністів імені Серафими Могилевської. Також частиною фестивалю стануть концерти камерної програми "Музика в музеях", артвиставки, майстер-класи, круглі столи та лекції про музику.

6-й фестиваль Odessa Classics пройде з 3 по 14 червня 2020 року. Генеральний партнер фестивалю - Фонд Максима Степанова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram