ГоловнаКультура

Угорщина відмовилася від "Євробачення" через його зв'язки з ЛГБТ, - The Guardian

Офіційно в MTVA причини цього рішення не назвали.

Угорщина відмовилася від "Євробачення" через його зв'язки з ЛГБТ, - The Guardian

Угорщина відмовилася від участі в міжнародному пісенному конкурсі "Євробачення" 2020 року. Причини рішення не вказуються, але можливо, що це сталося на тлі зростання гомофобних настроїв у країні, пише The Guardian.

У Державній телерадіомовній організації Угорщини (MTVA) неназване джерело заявило журналістам, що, на думку співробітників, відмовитися від участі в конкурсі вирішили нібито через тісний зв'язок "Євробачення" з ЛГБТ-спільнотою.

Раніше цього року спікер парламенту Угорщини порівняв усиновлення дітей одностатевими парами з педофілією. А коментатор урядового телеканалу назвав "Євробачення" "гомосексуальною флотилією" і сказав, що відмова від участі в конкурсі буде корисною для метального здоров'я угорців.

У серпні в партії прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана "Фідес - Угорський громадянський союз", що виступає проти одностатевих шлюбів, закликав бойкотувати продукцію Coca-Cola через рекламу за участю геїв.

В електронному листі, який надійшов у The Guardian, MTVA зазначив, що замість участі в змаганні планують безпосередньо зайнятися просуванням "важливих продуктів, створених представниками угорської попкультури".

Офіційно в MTVA не назвали причини цього рішення.

Нагадаємо, Україна відмовилася від участі в "Євробаченні-2019" через те, що в Нацвідборі перемогла співачка MARUV і НСТУ не змогла домовитися про контракт із нею. Співачка, яка гастролює в РФ, заявила, що не бажає бути "битою на політичній арені".

"Євробачення-2019" пройшло в травні в Тель-Авіві. Переможцем став співак із Нідерландів Дункан Лоуренс.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram