ГоловнаКультура

Кабмін зупинив проєкт реконструкції "Українського дому"

Повторний розгляд передінвестиційного етапу проєкту буде у 2020 році.

Кабмін зупинив проєкт реконструкції "Українського дому"
Фото: Макс Требухов

Міжвідомча комісія з питань державних інвестиційних проєктів призупинила реалізацію проєкту реконструкції Українського дому вартістю 757 млн грн. Про це пише "Інтерфакс-Україна".

Завершення реконструкції передбачалося 2022 року.

"Міжвідомча комісія 3 листопада рекомендувала призупинити реалізацію передінвестиційного етапу проєкту за державні капітальні вкладення до повторного розгляду у 2020 році", - сказано в повідомленні.

Як повідомлялося з посиланням на керівника Державного управління справами Сергія Прилипка, станом на 22 квітня був укладений договір з ДП "НДПІ містобудування" на розробку проєктної документації об'єкта реконструкції.

На реалізацію проєкту на 2019 рік Мінфін передбачив 10 млн грн. При цьому в попередні роки в рамках проєкту було виділено 8 млн грн.

Нагадаємо, в червні 2019 року тоді ще Адміністрація президента заявила про плани переїхати до Українського дому на Європейській площі і змінити назву на Офіс президента. Будівлю на Банковій планували віддати Національному художньому музею.

Однак наприкінці серпня голова ОП Андрій Богдан повідомив, що у президента відмовилися від планів переїзду з Банкової.

"Час проведення там ремонтних робіт, плюс усі системи секретності, зв'язку, безпеки - настільки все складно, що немає сенсу це робити як тимчасове", - сказав він.

Український дім був відкритий 1982 року, його загальна площа становить 20 тис. кв. м. Конгрес-центр включає виставкові зали, кіноконцертний зал на 477 місць, дев'ять конференц-залів. Центр отримав статус національного у 2010 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram