ГоловнаКультура

Рада з держпідтримки кіно скоротила кількість переможців 11-го пітчингу удвічі

За результатами цього конкурсу проєктів фінансування отримають 46 фільмів замість 101.

Рада з держпідтримки кіно скоротила кількість переможців 11-го пітчингу удвічі
Фото: www.ukrkino.com.ua

Рада з державної підтримки кінематографа скоротила вдвічі кількість переможців 11-го конкурсу кінопроєктів, який проходив цього літа.

На сайті Держкіно вивісили оновлений список переможців, що складається з 46 проєктів (у початковому списку був 101 проєкт).

Так, судячи з цього списку, держфінансування в результаті 11-го пітчингу не отримають нові проєкти Мирослава Слабошпицького ("Антропоцен"), Вікторії Трофименко ("Яків"), Ахтема Сеітаблаєва ("Конотопська битва"), Тараса Ткаченка ("Діви ночі"), Олени Дем'яненко ("Блакитний лев"), Павла Острикова ("Ти - космос"), Тараса Дроня ("З зав'язаними очима"), Романа Бондарчука ("Перше вересня"), Романа Балаяна ("П'ятниця, 13") і так далі.

У списку переможців залишилися нові фільми Валентина Васяновича ("Відблиск"), Дмитра Сухолиткого-Собчука ("Памфір"), Катерини Горностай ("Стоп-земля"), Сергія Лозниці ("Бабин Яр"), Тоні Ноябрьової ("Кого ти більше любиш?") та інші.

Старий список переможців – тут, новий – тут.

Крім того, Рада оголосила переможців 12-го конкурсу кінопроєктів, де брали участь неігрові та анімаційні фільми. У списку – 34 переможці, в тому числі нові фільми Аліси Коваленко ("Донбас-Гімалаї"), Микити Лиськова ("Свіжина"), Єви Нейман ("Привоз") та інші.

Нагадаємо, вчора українські кінорежисери виступили з листом на адресу Держкіно і Ради з держпідтримки кіно з вимогою зробити фінансування для українських авторів пріоритетним  порівняно з іноземними режисерами, що знімають в українській ко-продукції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram