ГоловнаКультура

Уряд затвердив трьох заступників міністра культури, молоді та спорту

Першим заступником став колишній юридичний директор компанії StarLightMedia.

Сьогодні, 2 жовтня, на своєму засіданні Кабмін підтримав розпорядження про призначення заступників міністра культури, молоді та спорту України Володимира Бородянського. Про це повідомив пресцентр міністерства.

Першим заступником міністра призначено Анатолія Максимчука. Він народився в 1980 році, закінчив НТУ "Київський політехнічний інститут" та Києво-Могилянську бізнес-школу, колишній юридичний директор компанії StarLightMedia, яку очолював Бородянський. Максимчук також був ідеологом закону "Про державну підтримку кінематографії", згідно з яким на фінансування з бюджету можуть претендувати не тільки фільми, але і серіали.

Заступниками міністра призначені:

Ірина Подоляк - колишня народна депутатка і заступниця голови парламентського комітету з питань культури і духовності Ради 8-го скликання. Вона закінчила Львівський національний університет ім. Франка, раніше очолювала департамент культури Львівської міськадміністрації. Ініціатор закону про державну мову і змін до закону про культуру в частині про конкурсні призначення директорів закладів культури.

Володимир Шумилін - засновник групи компаній АТМ, яка займається проєктуванням і будівництвом спортивних споруд, закінчив Київський національний університет ім. Т.Г. Шевченка і Міжнародний інститут менеджменту. Раніше Бородянський давав йому посаду керівника спортивного спрямування Офісу з розробки гуманітарної політики України.

Нагадаємо, раніше Володимир Бородянський закликав діючий склад Ради з питань державної підтримки кінематографії подати у відставку. Це пов'язано з ситуацією навколо переможців 11-го пітчингу. Міністр культури вважає: якщо ця ситуація не буде врегульована, то кілька років у Держкіно взагалі не буде грошей на пітчинг.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram