ГоловнаКультура

Бородянський закликав склад Ради з питань державної підтримки кіно подати у відставку

Це сталося через ситуацію навколо переможців 11-го пітчингу.

Бородянський закликав склад Ради з питань державної підтримки кіно подати у відставку
Фото: Макс Левин

Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський закликав чинний склад Ради з питань державної підтримки кінематографії подати у відставку. Про це він заявив на своїй сторінці у фейсбуці.

"1 жовтня Рада мала запропонувати рішення та шляхи подолання цієї конфліктної і неоднозначної ситуації навколо затвердження переможців 11-го пітчингу. І це рішення має враховувати в першу чергу інтереси учасників-фіналістів і українського суспільства загалом. Рішення - немає", - зазначив Бородянський.

На його думку, це означає, що якщо ситуація не буде врегульована, то кілька років у Держкіно взагалі не буде грошей на пітчинг.

"Це означає, що ні серіал, ані анімаційний фільм не буде створено за підтримки держави, і ми не зможемо як держава визначати теми, які ми хотіли просувати", - підкреслив міністр.

Бородянський вважає, що ця ситуація є саботажем інтересів кіноспівтовариства.

"Це означає, що члени Ради розуміли, що вони перевищують свої повноваження, і свідомо це зробили, тому що не передбачено ніякої відповідальності за перевищення повноважень. Так само і за прийняття рішень. І тому було б чесно, якби колективний орган, який повинен приймати рішення, визнав свою неспроможність і подав у відставку", - підкреслив Бородянський.

Раніше міністр повідомляв, що особисто не може скасувати результати 11-го пітчингу Держкіно, однак рекомендував Раді щодо державної підтримки кінематографії переглянути результати пітчингу. Того ж дня він заявляв, що має намір ввести рейтинг режисерів і продюсерів, які надалі зможуть претендувати на державну фінансову підтримку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram