ГоловнаКультура

Комітет Шевченківської премії спростував вручення нагороди Сенцову

Напередодні комітет повідомив, що Сенцову вручили знак і диплом.

Режисерові Олегу Сенцову ще не вручили Національну премію імені Тараса Шевченка, присуджену йому 2016 року, але нагородження пройде найближчим часом. Про це повідомив Комітет премії, спростувавши попереднє повідомлення про вручення.

"У Шевченківському комітеті відбулася зустріч голови комітету, письменника Юрія Щербака з лауреатом Національної премії 2016 кінорежисером Олегом Сенцовим", - сказано в повідомленні.

У 2016 році Сенцову, який у той час перебував у російській колонії, присудили Національну премію імені Тараса Шевченка в категорії «Кінематографія» за фільм «Гамер» і незакінчений фільм «Носоріг».

Національна спілка журналістів України, висуваючи кінематографічні твори Сенцова на здобуття премії, вказала на його громадянську позицію в питаннях збереження територіальної цілісності України, відстоювання прав і свобод населення Автономної Республіки Крим, засудження анексії півострова Росією, утвердження демократії в українському суспільстві, розвитку національної культури.

Шевченківська премія - державна нагорода України, найвища в Україні творча відзнака за вагомий внесок у розвиток культури і мистецтва. Премію можуть присудити тільки один раз у житті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram