ГоловнаКультура

Відвідувач порізав ножем картину сучасного художника в паризькому музеї Помпіду

Чоловіка скерували на обстеження в психіатричний інститут.

Відвідувач порізав ножем картину сучасного художника в паризькому музеї Помпіду
Даниэль Бюрен

Відвідувач паризького музею сучасного мистецтва Центру Помпіду кинувся з ножем на картину сучасного французького художника-концептуаліста Даніеля Бюрена і посмугував її. Про це повідомляє французький ресурс Le Parisien.

Інцидент стався удень 12 серпня. Чоловіком, який пошкодив полотно, виявився 54-річним безхатько. Згідно з розслідуванням, він порізав картину, щойно увійшов у музей, при тому що до інших відвідувачів і співробітників музею не чинив насильства. Повідомляють, що чоловік накоїв лиха за лічені секунди. Занадто швидко, щоб його знешкодили.

Одразу після події чоловіка затримали і помістили на обстеження в психіатричний інститут поліцейського управління. Він ніяк не пояснив свого вчинку.

Співробітники центру ще не підрахували суму завданих збитків, проте видання повідомляє, що ціна може бути дуже високою.

Центр Помпіду - осередок культури в четвертому окрузі Парижа. Головно в ньому представлено сучасне мистецтво.

Нагадаємо, на початку вересня поліція Києва затримала трьох людей, які пофарбували фонтан "Самсон" на Контрактовій площі в рожевий колір. Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 298 (незаконне проведення пошукових робіт на об'єкті археологічної спадщини, знищення, руйнування або пошкодження об'єктів культурної спадщини). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Після цього в соцмережах розгорілася дискусія, багато хто стверджує, що це не справедливо, оскільки історична копія оригіналу цього фонтану зберігається в НХМУ, а той фонтан, який стояв на площі, не є пам'яткою архітектури. Крім того, активісти стверджують, що рожевий колір додає фонтану "концептуалізму".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram