ГоловнаКультура

У жовтні в Києві пройде третя бієнале сучасного мистецтва

Тема бієнале - осмислення трьох останніх десятиліть історії Східної Європи.

З 11 жовтня по 23 листопада в Києві пройде третя бієнале сучасного мистецтва.

Як повідомляють організатори, Центр візуальної культури, цього разу бієнале має назву "Чорна хмара" і буде присвячена суспільним трансформаціям у цифрову епоху.

Учасниками бієнале стануть художники і художниці з Німеччини, США, Франції, Нідерландів, Індії, Марокко та інших країн.

"Мета "Чорної хмари" - виробити цілісне розуміння останніх трьох десятиліть в історії Східної Європи, які багато в чому були визначені Чорнобильською катастрофою, розпадом СРСР, виникненням інтернету і феномена великих даних", - йдеться в описі проєкту.

Крім виставки, на бієнале пройдуть лекції, кінопокази та дискусії.

Київська бієнале стала частиною нещодавно створеного Альянсу східноєвропейських бієнале сучасного мистецтва, до якого також увійшли Biennale Praha, Biennale Warszawa та OFF-Biennale Budapest. 

"Міжнародний форум у Києві охопить відразу кілька тематичних блоків: нові медіа, політика, архітектура, екологія. Ґрунтуючись на перетині мистецтва, науки і критичної теорії, "Чорна хмара" запропонує міждисциплінарну перспективу до проблеми конфіденційності, великих даних і штучного інтелекту, визначивши соціальну та політичну роль технологій сьогодні", - розповідають представники Центру візуальної культури.

Центр візуальної культури (ЦВК) був створений у 2008 році як майданчик для співпраці між академічними, мистецькими та активістськими спільнотами. У 2017 році ЦВК провів київську бієнале "Інтернаціонал".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram