ГоловнаКультура

В Одесі проходить мітинг на підтримку Олександра Ройтбурда (оновлено)

Організатори збирають підписи під зверненням до місцевої влади.

В Одесі під обласною радою зібрався мітинг на підтримку Олександра Ройтбурда, раніше на цьому тижні звільненого рішенням депутатів з поста директора Одеського художнього музею.

Як повідомляють організатори мітингу, вони планують збір підписів під зверненням до мера, депутатів і голови облради і створити петицію на сайті президента.

За підрахунками учасників мітингу, на площі перед облрадою зібралася понад тисяча осіб. Під зверненням до облради з вимогою скасувати рішення про звільнення Ройтбурда поставили понад тисячу підписів.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, перед присутніми на мітингу виступають люди: в першу годину це були Олександр Ройтбурд, його заступниця Олександра Ковальчук, міський голова Львова Андрій Садовий, Олексій Ботвінов, Олександр Бабич, Віталій Оплачко і депутати облради, які голосували проти звільнення художника.

У самому музеї зазначають, що звільнення Ройтбурда - незаконне, тому він буде подавати в суд і оскаржувати це рішення депутатів.

Фото: Валерія Шевченко

Фото: Валерія Шевченко

Фото: Валерія Шевченко

Фото: Валерія Шевченко

Фото: Facebook / Alexandra Kovalchuk

Нагадаємо, 4 вересня Одеська облрада достроково розірвала контракт з директором Одеського художнього музею Олександром Ройтбурдом. Загалом «за» проголосував 51 депутат, «проти» - троє, утрималося двоє, не голосували 17.

До порядку денного це питання внесли за пропозицією депутата від ОПЗЖ Олексія Кобильнікова.

Проти цього рішення виступили ключові українські інституції у сфері культури – Український інститут, Центр Довженка, а також міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram