ГоловнаКультура

Депардьє зіграє Брежнєва у фільмі про події Празької весни

Бюджет картини становить понад 10 мільйонів євро.

Депардьє зіграє Брежнєва у фільмі про події Празької весни
Фото: EPA/UPG

Французький актор з російським громадянством Жерар Депардьє зіграє радянського лідера Леоніда Брежнєва у фільмі про події Празької весни 1968 року. Про це повідомив продюсер Андрей Антоніо Леца, пише ČeskéNoviny.cz.

Повідомляють, що словацький сценарист Кароль Главка і хорватський режисер Лордан Зафранович працюють над фільмом про головну персону подій 1968 року в Чехословаччині. Повнометражна стрічка, зйомки якою заплановано на 2021 рік, буде називатися "Людське обличчя".

З виконавцем ролі Дубчека творці ще не визначилися, але продюсер фільму Андрей Антоніо Леца запевняє, що це буде дуже відомий актор.

Бюджет картини становить понад 10 мільйонів євро. Тож вона обіцяє стати однією з найдорожчих у словацькому кінематографі. Проєкт підтримують словацький прем'єр Петер Пеллегріні і його чеський колега Андрей Бабіш.

Натомість фінансувати стрічку відмовився Словацький фонд кіно, зауваживши, що проєкт безпідставно амбітний і покриває занадто великий часовий проміжок.

Як відомо, Депардьє має два громадянства - французьке та російське.

Він часто висловлював своє захоплення президентом країни-агресора Володимиром Путіним і виправдовував окупацію Російською Федерацією українського Криму та Донбасу.

У 2015 році СБУ заборонила Депардьє в'їзд в Україну на п’ять років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram