ГоловнаКультура

ТРК "Україна" покаже документальний фільм до Дня Незалежності

Фільм побудовано на прийомі порівняння.

ТРК "Україна" покаже документальний фільм до Дня Незалежності

Соціальний проєкт від відомого українського продакшну «ТТБ-Студія», в котрому автори шукають відповіді на наболілі питання суспільства. Прем'єра фільму «Україна: еволюція гідності» відбудеться напередодні Дня Незалежності на ТРК «Україна».

Які зміни відбувалися в Україні впродовж 2014-2019 років і хто їх втілював? Які очікування українців не виправдалися, а які досягнення стали настільки звичними, що ми часто навіть не помічаємо їх? Чого вдалося уникнути, коли держава після Революції Гідності обрала новий курс? Чи ставить громадянин постмайданної України собі ці запитання?

Колапс економіки і соціальної сфери – от що загрожувало країні в умовах військової агресії, втрати територій і внутрішньополітичної нестабільності. Яка команда і за яку ціну змогла втримати Україну від дефолту, гіперінфляції, голодних черг і замерзлих батарей?

Фільм побудовано на прийомі порівняння, повідомляє пресслужба телеканалу. П'ять основних епізодів стрічки – це заочний «діалог» між жителем України та мешканцем однієї з територій, що залишилися в орбіті колишньої імперії, відомої як «рускій мір». Щоб зняти реальні історії життя у Вірменії, Киргизстані, Придністров'ї та Росії, чимало епізодів оператору-постановнику Віктору Левчуку доводилося знімати практично в режимі прихованої камери. Окрема сюжетна лінія фільму – реконструкція роботи тих, на кого після Майдану лягла вся відповідальність за майбутнє пограбованої країни.

Події того часу ексклюзивно коментує керівник тодішнього центру прийняття рішень – Кабінету Міністрів, голова двох постмайданних урядів Арсеній Яценюк. Як вдалося відновити контроль над ситуацією, забезпечити фінансування армії, стримати агресора, не допустити розрухи й гіперінфляції? Чому після двох надважких років Україні вдалося вийти на економічний ріст? Про все це автори запитували в Арсенія Яценюка, а також Володимира Гройсмана, Олександра Турчинова, Арсена Авакова, Лілії Гриневич, Наталії Яресько. Дивіться прем'єру документального фільму «Україна: еволюція гідності» в ефірі телеканалу «Україна» 23 серпня о 22:00. На офіційному YouTube-каналі фільм буде доступним з 24 серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram