ГоловнаКультура

Одеська облрада не розглянула питання про дострокове звільнення Ройтбурда через бійку

Депутат від "Солідарності" Савічинський спробував зірвати засідання через об'єднання партії з Опоблоком.

Одеська облрада не розглянула питання про дострокове звільнення Ройтбурда через бійку
Сегодняшнее заседание

Одеська обласна рада знову внесла на порядок денний сесії 16 серпня питання про дострокове розірвання контракту з директором Одеського художнього музею Олександром Ройтбурдом. Однак це питання так і не розглянули, оскільки була спроба зірвати засідання через імовірне об'єднання депутатів фракції "Солідарність" з "Опозиційним блоком-За життя" та "Відродженням".

Про сьогоднішній порядок денний і об'єднання фракцій учора повідомив у фейсбуці депутат Одеської облради від "Солідарності", віце-губернатор Одеської області Віталій Савічинський. Він і спробував зірвати сьогоднішнє засідання.

"На жаль, є інформація, і про цю інформацію знає кожен із вас, що є факт сьогоднішньої змови і спроба повністю зруйнувати демократичну коаліцію, яку ми так довго і так ретельно зберігали", - заявив Савічинський про факт об'єднання партій.

"Я хочу звернутися до депутатів від політичної партії "Солідарність" - ви прийшли до влади на хвилі Революції гідності. За те, щоб ви прийшли до влади, вмирали наші співвітчизники на Майдані. І мені прикро і гидко чути про те, що ви сьогодні готові йти на будь-які союзи заради того, щоб зберегти свої посади і місця. Заради того, щоб зберегти "договорняки" і зберегти крісло голови Одеської облради", - підкреслив віцегубернатор.

Савічинський переконаний, що політична партія "Солідарність" і ті цінності, які вона пропагувала, в жодному разі не дозволяють об'єднуватися з "Опозиційним блоком-За життя".

"Зараз ми зрозуміємо, хто дійсно є проукраїнськими силами і хто дійсно підтримує ті позиції, з яким їх обрав народ ... Ми, депутати Одеської обласної ради, не дозволимо і не дамо продовжувати цю сесію. Я прошу всіх, хто проявляє солідарність з моєю позицією, вийти на трибуну і блокувати цю сесію. Я вважаю, що далі це засідання тривати просто не може", - заявив Савічинський.

Нагадаємо, 9 червня 2019 року Одеська облрада вже розглядала на порядку денному звільнення Олександра Ройтбурда. Тоді для зняття його з посади не вистачило одного голосу.

Олександр Ройтбурд працює директором ОХМ з березня 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram