ГоловнаКультура

Україна візьме участь у Міжнародному кінофестивалі в Торонто

У кінці серпня - на початку вересня там представлять дві українські картини, плюс ще 5 - на Днях українського кіно.

Україна візьме участь у Міжнародному кінофестивалі в Торонто
Премьера "Донбасса" в Каннах
Фото: LB.ua

У Торонто (Канада) з 30 серпня по 1 вересня відбудуться Дні українського кіно, крім того, Україна візьме участь у 44-му Міжнародному кінофестивалі (Toronto International Film Festival, TIFF), де представить дві картини. Про це сьогодні повідомило Держагентство у справах кіно.

Програма Днів українського кіно включає істерн Ярослава Лодигіна "Дике поле", сатиричну драму "Донбас" Сергія Лозниці, трагікомедію "Вулкан" Романа Бондарчука, пригодницьке фентезі "Викрадена принцеса" Олега Маломужа і мюзикл "Гуцулка Ксеня" Олени Дем'яненко.

У програмі Міжнародного кінофестивалю в Торонто, який відбудеться 5-15 вересня, будуть представлені два українські фільми - антиутопія "Атлантида" Валентина Васяновича (в секції Contemporary World Cinema) і драма "Пофарбоване Пташеня" Вацлава Маргоула (в секції Special Presentation).

У рамках фестивалю також працюватиме український стенд, який ознайомить відвідувачів з можливостями кіновиробництва в Україні.

Нагадаємо, раніше цього тижня стало відомо про прокат українського мультфільму "Викрадена наречена" в Криму за російським прокатним посвідченням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram