ГоловнаКультура

Сенцов із колонії написав рецензію на польський фільм

Статтю опублікував журнал "Нова Польща".

Журнал "Нова Польща" опублікував статтю українського політв'язня, режисера Олега Сенцова. Кримчанин написав про польське кіно з колонії в Лабитнангі.

Фото: Олег Сенцов
Фото: Олег Сенцов

"Фільм-провісник. "Попіл і Алмаз". Історія, що сталася 1945 року в Польщі, нагадує те, що трапилося в Криму 2014-го. Приходить такий собі сильний зі своєю армією і каже, як ви тепер будете жити, прикриваючи свої агресивні дії словами про те, що він вас урятував від реальних чи уявних ворогів", - пише в статті Сенцов.

Сенцов зазначає, що більшість "завжди інертна і завжди з усім погоджується, готова прийняти що завгодно, змиритися з будь-якою владою, аби її не чіпали, дали жерти і не поставили до стінки".

"Але такі не всі. Не всі готові мовчати і миритися. Завжди знайдеться хтось, кому не потрібне сите життя в загоні, хто вибирає вільну смерть на самотньому пустирі. І навіть якщо герою судилося померти, скорчившись від болю в купі сміття, врешті-решт на звалищі історії опиняться ті, хто його знищив. А про нього знімуть фільм - хороший фільм, який буде жити вічно", - пише Сенцов про фільм Анджея Вайди.

Нагадаємо, українського режисера Олега Сенцова і активіста Олександра Кольченка затримали в Криму 10 травня 2014 року. Їх звинуватили нібито в підготовці терактів, Кольченка засудили до 10 років у колонії суворого режиму, а Сенцова - до 20 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram