ГоловнаКультура

У віці 88 років померла лауреатка Нобелівської премії з літератури Тоні Моррісон

Письменниця відома своїм романом "Кохана" (Beloved).

У віці 88 років померла лауреатка Нобелівської премії з літератури Тоні Моррісон
Тони Моррисон
Фото: javalibre.com.ua

Американська письменниця Тоні Моррісон померла у віці 88 років. Вона була першою чорношкірою жінкою, яка була удостоєна Нобелівської премії з літератури (1993 рік).

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Найвідоміша книга Тоні Моррісон - роман "Кохана" (Beloved). У ній йдеться про історію рабині-втікачки, яка вбиває свою дочку, щоб та не потрапила в рабство.

За цей роман Моррісон отримала Пулітцерівську премію з літератури. Книгу екранізували за участю телеведучої Опри Вінфрі - однієї з найвідоміших прихильниць Моррісон.

"З глибоким сумом ми повідомляємо, що після нетривалої хвороби наша люба мати і бабуся Тоні Моррісон мирно померла минулої ночі в оточенні родини і друзів... Неперевершена письменниця, яка дорожила написаним словом - своїм, своїх студентів та інших, вона жадібно читала і почувалася найкраще, коли писала. Хоча її смерть - величезна втрата, ми вдячні, що вона прожила довге щасливе життя", - йдеться в заяві рідних письменниці.

Нагадаємо, 2019 року будуть вручені дві нобелівські премії з літератури - через торішній скандал зі Шведською академією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram