ГоловнаКультура

Студія "Укртелефільм" не була продана і готується до приєднання до НСТУ, - Держкомтелерадіо

Триває процес перетворення держпідприємства в ПАТ.

Студія "Укртелефільм" не була продана і готується до приєднання до НСТУ, - Держкомтелерадіо
"Укртелефильм"

Державний комітет з питань телебачення і радіомовлення заявляє, що студія телевізійних фільмів "Укртелефільм" не була продана і готується до приєднання до Національної суспільної телерадіокомпанії України.

Про це повідомляють на сайті Держкомтелерадіо.

У понеділок, 5 серпня, керівник Фонду державного майна Віталій Трубаров повідомив, що фонд продав майновий комплекс державного спеціалізованого підприємства "Укртелефільм", розташований на вул. Кирилівській, 160 у Києві, за 5,1 млн гривень.

"Поширюючи цю новину, деякі ЗМІ допустили помилку, називаючи ДСП студією телевізійних фільмів і ілюструючи публікації фотографіями будівель і логотипом іншого державного підприємства - "Українська студія телевізійних фільмів "Укртелефільм", розташованого за адресою вул. Ованеса Туманяна, 15. ДСП "Укртелефільм" і "Українська студія телевізійних фільмів "Укртелефільм", незважаючи на схожість назв, є різними підприємствами. Вони розташовані за різними адресами, не співпрацювали, не мають спільного майна і спільних проектів", - підкреслили в Держкомтелерадіо.

Також наголошується, що зараз триває процес перетворення ДП "Українська студія телевізійних фільмів "Укртелефільм" в публічне акціонерне товариство "Укртелефільм" з подальшим приєднанням його до НСТУ, 100% акцій якого належить державі.

Нагадаємо, в серпні 2017 року Кабінет Міністрів схвалив перетворення держпідприємства "Українська студія телевізійних фільмів "Укртелефильм" в ПАТ "Укртелефільм". У червні 2016 року президент Петро Порошенко підписав закон, який передбачає приєднання "Укртелефільму" до НГТУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram