ГоловнаКультура

З 1 серпня в прокат виходить фільм "Паразити" - володар головного призу Каннського кінофестивалю

Пон Джун Хо - перший корейський режисер, відзначений головною нагородою Канн.

З 1 серпня в прокат виходить фільм "Паразити" - володар головного призу Каннського кінофестивалю

З 1 серпня в український кінопрокат виходить трагікомічний трилер "Паразити" південнокорейського режисера Пон Джун Хо, який отримав цього року "Золоту пальмову гілку" на Каннському кінофестивалі. Про це повідомляє Артхаус Трафік.

Світова прем'єра "паразитів" також відбулася в рамках основної програми Каннського кінофестивалю. Після показу глядачі 15 хвилин аплодували стрічці стоячи. Фільм також отримав найвищу оцінку в традиційному рейтингу кінопреси від журналу Screen Daily.

Крім офіційного прокату, 31 липня в київському кінотеатрі "Оскар" (ТРЦ Gulliver) відбудеться прем'єрний показ. До того ж, пройде серія спецпоказів: 2 серпня в "Планеті кіно" (ТРЦ "Блокбастер") фільм представить кінокритик Станіслав Битюцький, 3 серпня в "Лінії кіно" (ТРЦ "Аладдін") - Сергій Ксаверів, 4 серпня в кінотеатрі "Жовтень" - кінокритик Андрій Алфьоров. У "Планеті кіно" і "Жовтні" покази пройдуть мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Стрічка "Паразити" побудована навколо сім'ї чотирьох безробітних, чиє життя не обіцяє їм райдужних перспектив. Ситуація змінюється, коли старшому синові пропонують високооплачуваний підробіток репетитором. Справивши хороше враження, старший син дізнається про ще одну відкриту вакансію, і у нього з'являється дуже незвичайний план з працевлаштування сестри.

Пон Джун Хо - перший корейський режисер, який отримав головну нагороду Канн. До слова, вона збіглася ще й з 100-ю річницею існування корейського кінематографа. На рахунку режисера 7 повнометражних фільмів, премії Сан-Себастьяна і Азіатської кіноакадемії. Український глядач може його знати за корейсько-американською фантастичною драмою "Окча", знятою для Netflix і номінованою на "Золоту пальмову гілку", а також бойовиком-антиутопією "Снігобур" з Тільдою Свінтон і Крісом Евансом.

Пон Джун Хо описав "паразитів", як "комедію без клоунів і трагедію без злодіїв". Також режисер підкреслив небезпеку спойлерів для сприйняття сюжету, і наполегливо попросив глядачів фільму утриматися від розкриття деталей сюжету. "Якщо ви будете писати відгук на цей фільм, будь ласка, утримайтеся від розкриття подій, які розгортаються після того, як брат і сестра починають працювати репетиторами. Ваша тактовна стриманість стане прекрасним подарунком для глядачів і команди, яка створювала це кіно", - стверджує режисер.

Нагадаємо, новий фільм Квентіна Тарантіно "Якось у Голлівуді" став найкасовішим фільмом режисера за перший вікенд, зібравши $40,4 млн у північноамериканському прокаті. У свій перший прокатний день картина зібрала $16,8 млн. В українських кінотеатрах фільм можна подивитися з 15 серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram