ГоловнаКультура

З Кевіна Спейсі зняли звинувачення в сексуальних домаганнях

Кримінальна справа проти актора розвалилася в суді.

З Кевіна Спейсі зняли звинувачення в сексуальних домаганнях
Кевин Спейси
Фото: EPA/UPG

У США прокуратура штату Массачусетс зняла звинувачення з актора Кевіна Спейсі, якому інкримінували сексуальні домагання до 18-річного сина телеведучої Хезер Анру. Молодик стверджував, що Спейсі чіплявся до нього в ресторані на острові Нантакет 2016 року.

Про це повідомляє ВВС.

Гаданий потерпілий розповідав, що три роки тому актор напоїв його алкоголем, після чого почав домагатися в ресторані. У результаті Спейсі звинуватили в розпусних діях і образливій поведінці. Актор провини не визнав.

На суді захист Спейсі заявив, що зі смартфона молодика, в якому збереглися записи і повідомлення, що висувалися як докази обвинувачення, частину даних видалено, що саме по собі є злочином. Суддя зажадав пред'явити смартфон, але адвокати юнака заявили, що телефон зник. Тоді суддя викликав самого потерпілого, але той послався на п'яту поправку до Конституції США, яка дозволяє не свідчити проти самого себе.

У відповідь юристи Спейсі запропонували закрити справу через допущені порушення. Прокуратура вирішила зняти звинувачення з актора.

Нагадаємо, Спейсі звинувачували в сексуальних домаганнях у декількох країнах. На хвилі руху #MeTo ці звинувачення набули широкого розголосу і вартували акторові кар'єри. Але жодне з них, крім справи на острові Нантакет, не дійшло до суду.

Першим про домагання Спейсі в жовтні 2017 рік розповів актор Ентоні Рапп. Йшлося про події 30-річної давності. Спейсі попросив пробачення в Раппа в письмовій формі і заявив, що не пам'ятає тієї зустрічі. Незабаром зі схожими звинуваченнями виступив американський кінорежисер Тоні Монтана. За його словами, Спейсі чіплявся до нього в барі Лос-Анджелеса 2003 року.

У листопаді 2017 року керівництво лондонського театру "Олд Вік" повідомило про 20 скарг на непристойну поведінку Спейсі від нинішніх і колишніх співробітників театру. Спейсі 11 років був художнім керівником "Олд Віку". Зараз поліція Лондона розслідує шість звинувачень у сексуальних домаганнях актора; на початку липня стало відомо про те, що британські поліцейські допитали його на території США. Спейсі наполягає на своїй невинуватості.

Після того як вибухнув скандал, сцени за участю актора видалили з декількох фільмів, які на той момент перебували у виробництві: "Усі гроші світу" терміново перезняли з іншим актором у тій самій ролі, стримінгова платформа Netflix розірвала контракт зі Спейсі на зйомки в серіалі " Картковий будиночок". У заключному сезоні серіалу Спейсі вже не з'явився.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram