ГоловнаКультура

Оголошено 8-й конкурс для молодих мистецтвознавців і арткритиків

Тема цього року - мистецтво і технології.

Оголошено 8-й конкурс для молодих мистецтвознавців і арткритиків
Фото: Facebook / Мистецтвознавчий конкурс

Організатори щорічного конкурсу для молодих мистецтвознавців оголосили прийом заявок від потенційних учасників.

Цього року конкурс пройде увосьме.

Як повідомляють на його сторінці у фейсбуці, тема цьогорічного конкурсу - "Мистецтво нових медіа: технології ± художник".

"Чи варто виносити твори, зроблені за допомогою нових медіатехнологій, включаючи цифрові та віртуальні технології, комп'ютерну графіку, анімацію, відеоігри, робототехніку, в окрему категорію мистецтва? Живописець і медіахудожник - точно різні люди? Як впливають технології на філософію мистецтва?" - йдеться в описі конкурсу.

"Тема 8-го мистецтвознавчого конкурсу дає гарну можливість конкурсантам написати про мистецтво нових медіа в Україні і про вітчизняних медіахудожників у світовому контексті", - пишуть організатори.

Умови для участі: написати мотиваційний лист на одну друковану сторінку, в якому коротко написати про себе, окреслити власне розуміння теми конкурсу і сформулювати коротку анотацію майбутнього есе. Лист потрібно відправити координаторці конкурсу Валентині Клименко до 20 серпня 2019 року на [email protected].

На першому етапі конкурсу експерти відберуть десятьох фіналістів. У вересні редактори профільних медіа, арткритики, куратори, історики мистецтва проведуть з фіналістами лекції та майстер-класи.

На другому етапі фіналісти конкурсу пишуть статтю або есе на задану тему і подають свої роботи до 15 жовтня. Підбиття підсумків і вручення нагород відбудеться в листопаді.

Вік учасників: до 35 років.

Нагороди: за перше місце - музейна поїздка в Італію і публікація статті; друге місце - 5000 грн, публікація; третє місце - бібліотека від видавництва "Родовід" на суму 3000 тис грн, публікація. Організатори та партнери журі дають також заохочувальні призи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram