ГоловнаКультура

У Музеї Ханенків проведуть цикл лекцій, приурочений до його сторіччя

На лекціях розкажуть про історію музею.

У Музеї Ханенків проведуть цикл лекцій, приурочений до його сторіччя
Фото: Olga Miklashevska / Музей Ханенків

До свого сторіччя Музей Ханенків запускає цикл лекцій про історію музею.

Лекція проводитимуть співробітниці музею - з середини липня до кінця серпня.

Розклад лекцій:

14 липня, 14:00. "Нескорений. Микола Макаренко" - лекція про першого директора музею Ханенків, який повернув з Москви в Київ частину колекції Богдана та Варвари Ханенків. Лекторка: директорка музею Катерина Чуєва.

21 липня, 14:00. "Європейська колекція. Втрати і пошуки" - лекція про процес пошуку творів з колекції музею, які зникли в епоху Радянського союзу і під час Другої світової війни. Лекторка: кураторка європейської експозиції музею Олена Живкова.

3 серпня, 14:00. "Музей Ханенків у 1920-1930-х роках: особистості, події, свідчення" - про перші десять років після націоналізації Музею Ханенків. Лекторка: старша наукова співробітниця відділу графіки Оксана Олійник.

10 серпня, 14:00. Лекція-екскурсія "Формула любові Варвари Ханенко. До дня народження фундаторки музею". Варвара Ханенко, яка брала таку саму участь у формуванні колекції, як і її чоловік Богдан, була єдиною жінкою, що входила в тодішню наглядову раду першого державного музею (нині - НХМУ). Лекторка: заступник директора з освітніх програм Анна Рудик.

17 серпня, 14:00. "Антична колекція Музею Ханенків. До дня археолога". Лекторка: директора музею, кураторка колекції античного мистецтва Катерина Чуєва.

31 серпня, 14:00. "Василь Овчинніков - художник, директор. 40 років у музеї". Лекція про одного з директорів музею, який знайшов для колекції унікальні ікони 6 століття і керував евакуацією музею в 1941 році. Лекторка: кураторка відділу графіки Олена Шостак.

Вартість лекцій: 110 грн. Вони проходитимуть у залі виставки "Музей. Сторіччя".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram