ГоловнаКультура

У вересні в Києві відбудеться фестиваль анімації Linoleum

На національний конкурс було подано 90 робіт, серед яких комісія відібрала вісім.

У вересні в Києві відбудеться фестиваль анімації Linoleum
Фото: Linoleum

З 4 по 8 вересня в Києві в кінотеатрі «Жовтень» відбудеться фестиваль актуальної анімації та медіамистецтв Linoleum 2019. Про це повідомляє пресслужба фестивалю.

Тема фестивалю цього року - «Точки дотику», заявлено три конкурсні програми: міжнародна, українська та комерційна анімація. За призи боротимуться 87 анімаційних фільмів.

У міжнародній конкурсній програмі братимуть участь 52 анімаційні стрічки. Повідомляється, що 50% усіх заявок подавалися саме на цю програму. На національний конкурс було подано 90 робіт, серед яких комісія відібрала 8: 

  •  «Про Марка Львовича Тюльпанова, який розмовляв із квітами» - режисер Дана Кавеліна;
  • «Кохання» - реж. Микита Лиськов;
  • «Лісова пісня» Андрія Науменка;
  • «Сама собі тут» Анни Дудко;
  • «Поки не стане чорним» Анастасії Фалілеєвої;
  • «Петрівка-реквієм» Катерини Возниці;
  • «Велике світле майбутнє» Романа Лисенка;
  •  «Пуповина» Олександра Бубнова.

У конкурсній програмі комерційної анімації заявлено 27 робіт, які відібрали зі 150 заявок. Організатори зазначають, що в цій категорії буде вісім робіт з України, серед них відео Саші Даниленка на пісню співачки Alyona Alyona і кліп Володимира Власенка на доріжку групи «Один в Каное».

Організатори повідомляють, що на всі програми було подано понад 2700 анімаційних робіт. Щоб відібрати учасників, команда фестивалю витратила понад 300 годин на перегляд поданих робіт. Для попадання в конкурсні програми анімаційна частина має становити більше як 40% фільму і не перевищувати хронометраж 30 хв.

Фестиваль Linoleum 2019 відбудеться за підтримки Українського культурного фонду, Державного агентства з питань кіно, Посольства Королівства Нідерландів в Україні та Австрійського культурного форуму в Києві.

    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram