ГоловнаКультура

Фільм "Додому" Нарімана Алієва отримав головну нагороду на Міжнародному кінофестивалі в Бухаресті

Українська прем'єра цього фільму відбудеться на Одеському міжнародному кінофестивалі.

Фільм "Додому" Нарімана Алієва отримав головну нагороду на Міжнародному кінофестивалі в Бухаресті

Робота українського кримськотатарського режисера Нарімана Алієва "Додому" отримала нагороду як найкращий фільм і грошову премію в розмірі €4 тис. на Міжнародному кінофестивалі в Бухаресті.

"Це перша нагорода за наш фільм. Приємно, коли твоя робота декількох років знаходить глядача і отримує позитивний відгук. Для мене важливо, що кримськотатарська історія залишає свій відбиток за кордоном, і, звичайно, дуже важлива думка українського глядача. Сподіваюся, після фестивальної прем'єри в Одесі зможемо розповісти про наші плани в українському кінопрокаті", - сказав Алієв.

Цього року Бухарестський міжнародний кінофестиваль відбувся вп'ятнадцяте.

Нагадаємо, прем'єра стрічки "Додому" відбулася на 72-му Каннському кінофестивалі в програмі "Особливий погляд". Картину представили директор кінофестивалю Тьєррі Фремо, режисер Наріман Алієв, продюсер Володимир Яценко і виконавці головних ролей Ахтем Сеітаблаєв і Рамзі Бєлялов.

Українська фестивальна прем'єра відбудеться в рамках міжнародної конкурсної програми 10-го ювілейного Одеського міжнародного кінофестивалю, який пройде з 12 по 20 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram