ГоловнаКультура

Наглядова рада "Суспільного" скасувала рішення про звільнення Аласанії

Через кілька днів Аласанія зможе приступити до роботи.

Наглядова рада "Суспільного" скасувала рішення про звільнення Аласанії
Фото: Макс Требухов

Наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України скасувала власне рішення про дострокове розірвання договору з головою правління мовника Зурабом Аласанією після винесення судового рішення про незаконність його звільнення.

Про це Аласанія повідомив на своїй сторінці в Facebook ввечері 27 червня.

"Сьогодні НР зібралася і скасувала своє рішення про дострокове припинення контракту. Це означає, що через кілька днів ... я буду відновлений на позиції голови правління ПАТ НСТУ і продовжу працювати ... Віддаю належне наглядовій раді "Суспільного" і вважаю це чесним і мужнім вчинком", - зазначив Аласанія.

Він уточнив, що в разі, якщо Наглядова рада не скасувала б власне рішення, процедура його поновлення на посаді розтягнулася б, оскільки перед цим Аласанії довелося б спочатку звільнитися з посади.

Аласанія додав, що "відновлення статусу-кво" стане "першим кроком до злагодженої роботи разом".

24 червня Аласанія звільнився з посади голови правління "Суспільного". Таке рішення він прийняв, щоб виконати закон, адже рішення суду про скасування його звільнення Наглядовою радою НСТУ ще не набуло  чинності.

Нагадаємо, 31 січня Наглядова рада НСТУ достроково розірвала контракт з Аласанією, тимчасовим главою НСТУ призначили Миколу Чернотицького. Пізніше правління компанії переглянуло це рішення і відстрочило припинення контракту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram