ГоловнаКультура

Суд Амстердама переніс на липень оголошення рішення щодо "скіфського золота"

Раніше повідомлялося, що суд винесе рішення 11 червня.

Суд Амстердама переніс на липень оголошення рішення щодо "скіфського золота"

Апеляційний суд Амстердама переніс дату оголошення рішення у справі про повернення в Україну колекції "скіфського золота" на 16 липня 2019 року.

Про це повідомляє Міністерство юстиції України у Facebook.

"Друзі, хочемо повідомити, що рішення Апеляційного суду Амстердама про повернення "скіфського золота" в Україну буде оголошено 16 липня 2019 року", - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що суд винесе рішення 11 червня. Рішення буде тільки в письмовому вигляді, публічних слухань не буде.

Нагадаємо, 11 березня почався розгляд апеляції у справі про повернення в Україну колекції "скіфського золота".

У 2016 році окружний суд Амстердама постановив повернути Україні експонати кримських музеїв. Предметом спору була колекція з 565 експонатів, наданих Амстердамському археологічному музею Алларда Пірсона для виставки "Крим - золотий острів у Чорному морі".

Виставка проходила в 2014 році і завершилася після окупації Криму Російською федерацією. Згідно з українським законодавством, музейні об'єкти є частиною музейного фонду України і Міністерство культури України має вирішити, куди повернуться об'єкти з голландської виставки. Кримські музеї наполягають на нерозривності колекцій і на тому, що експонати, вивезені з Криму до окупації його Росією, повинні повернутися в музеї, звідки вони були взяті.

У серпні 2017 року музеї окупованого Криму подали апеляційну скаргу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram