ГоловнаКультура

​Львів попрощався з лідером Студентського братства та "Революції на граніті" Маркіяном Іващишиним

Попрощатися з ним приїхали художники, політики і журналісти з різних міст України, а також представники культурного центру з Перемишля.

​Львів попрощався з лідером Студентського братства та "Революції на граніті" Маркіяном Іващишиним

Сьогодні у Львові сотні людей попрощалися із засновником мистецького об'єднання "Дзиґа", лідером Студентського братства та "Революції на граніті" Маркіяном Іващишиним.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

В останню дорогу культурного діяча проводжали від Мистецького об'єднання "Дзиґа" на Личаківському цвинтарі. Попрощатися з Іващишиним приїхали художники, політики, журналісти з різних міст України, а також представники культурного центру з Перемишля, з якими він робив численні проекти.

"Не часто зустрічаєш таких людей, як Маркіян. Я з ним познайомився понад 20 років тому, ми разом організували фестиваль "JazzBez". Це була людина, яка багато вкладала в українсько-польське взаєморозуміння, так багато, що тільки після років ми це оцінимо. Це були не гасла, а конкретна робота і зустрічі, тому і ефектів від них більше", - сказав Януш Чарський, директор культурного центру в Перемишлі.

Фото: "Радіо Свобода"

"Марек був людиною, якій ми довіряли, йшли радитися. Це епоха, людина, яка творила незалежність України, це закохувало і захоплювало", - зазначив у прощальному слові на кладовищі музикант, продюсер Олександр Ксенофонтов.

Нагадаємо, Маркіян Іващишин помер у віці 52 років 20 травня. Згідно з медичною експертизою, причиною смерті став тромб, що обірвався.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram