ГоловнаКультура

Зараз у Держкіно немає чинних контрактів зі "Студією Квартал 95", - Іллєнко

Він заявив, що в разі можливої співпраці повинні бути усунені будь-які конфлікти інтересів.

Зараз у Держкіно немає чинних контрактів зі "Студією Квартал 95", - Іллєнко
Пилип Іллєнко
Фото: Сергей Нужненко

У Державного агентства України з питань кіно на сьогодні немає чинних контрактів на фінансування проектів зі "Студією Квартал 95". Про це повідомив голова Держкіно Пилип Іллєнко агентству "Інтерфакс-Україна".

Також він сказав, що для можливої майбутньої співпраці Держкіно зі "Студією Квартал 95" повинні бути усунені будь-які конфлікти інтересів у зв'язку з перемогою художнього керівника студії Володимира Зеленського на виборах президента України. "Я думаю, що новообраному президентові необхідно якісь кроки зробити, згідно з чинним законодавством, щодо власного бізнесу", - зазначив Іллєнко.

Він сказав, що не знає, чи буде студія щось подавати на новий конкурсний відбір.

Окрім цього, голова Держкіно наголосив, що в суспільстві питання бізнесу президента завжди було актуальним, у тому числі питання щодо чинного голови держави. "Питання виходить за рамки винятково того, чи буде "95-й квартал" подаватися кудись, чи не буде", - сказав Іллєнко.

Як повідомляли, Зеленський заявляв, що в нього не буде ніяких бізнес-інтересів на посаді голови держави. "Я виходжу з бізнесу. Я виходжу зі студії "Квартал 95". Я не буду виходити п'ять років, як хтось з якоїсь фабрики", - сказав він.

Нагадаємо, Держкіно фінансувало попередній фільм "Студії Квартал 95" "Я, Ти, Він, Вона" 2018 року. Проект стрічки став переможцем десятого конкурсного відбору Держкіно, отримавши фінансування розміром 17 млн 620 тис. 596 грн при загальній вартості виробництва 35 млн 960 тис. 400 грн.

Однак у лютому 2019 року "Студія Квартал 95" повернула Держкіно частину доходу від комерційного використання прав на фільм розміром 11,6 млн гривень. Касові збори виявилися рекордними серед українського прокатного кіно.

Сьогодні, 7 травня, у Верховній Раді було зареєстровано проект про інавгурацію Зеленського 19 травня.

Однак голова Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович заявив, що це вкрай невдала дата, оскільки на 19 травня випадає жалобний день - День пам'яті жертв політичних репресій, визначений указом Президента в 2007 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram