ГоловнаКультура

Українська письменниця отримала незалежну видавничу премію за книгу про Голодомор

Книга зібрала 40 історій людей, які пережили голод 1932-1933 років.

Українська письменниця отримала незалежну видавничу премію за книгу про Голодомор

Українська письменниця з Австралії Леся Мельничук отримала золоту медаль від міжнародної премії Independent Publisher Book Award 2018 за книгу "Голодомор: приглушені голоси голодних дітей". Про це йдеться на facebook сторінці Українського інституту Америки.

"Вітаємо українсько-австралійського автора Лесю Мельничук, кандидата філологічних наук зі здобуттям золотої медалі від премії Independent Publisher Book Award 2018 за книгу "Голодомор: приглушені голоси голодних дітей", - сказано в повідомленні.

Книга зібрала 40 історій людей, які пережили голод 1932-1933 років, а пізніше мігрували до Австралії. Співавтором книги також виступив письменник Філіп Вебстер.

У передмові книги авторка зазначила факт того, що Голодомор в Україні 1932-1933 років справедливо називати геноцидом: "Те, про що я дізналася, було руйнівним голодом, принесеним Сталіним українському народу, до якого, на мою думку, можна справедливо застосовувати слово геноцид".

Премія Independent Publisher Book Award має на меті збільшити визнання незалежних авторів, які публікуються самостійно.

Премія Independent Publisher Book Award прагне привернути увагу до незалежних авторів і дослідників, а також малотиражних видань, що вийшли за останній рік.

Нагадаємо, 1 травня в Інстаграмі почав роботу меморіальний проект під назвою "Історії Єви"(@eva.stories), присвячений 6 мільйонам євреїв, які загинули під час Голокосту. Упродовж двох днів автори виклали 70 коротких відео, знятих від імені Єви Хейман, єврейської дівчинки, яка жила в Угорщині під час Другої світової війни. Проект було знято повністю у Львові українською продакшн-студією Colorfilm.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram