ГоловнаКультура

Кінофестиваль «Чілдрен Кінофест» відсвяткує 130-річчя Чарлі Чапліна

Кінофестиваль пройде з 31 травня по 9 червня у 23 містах України.

Кінофестиваль «Чілдрен Кінофест» відсвяткує 130-річчя Чарлі Чапліна
Фото: "Чилдрен Кинофест"

Дитячий кінофестиваль «Чілдрен Кінофест», який відбудеться з 31 травня по 9 червня, оголосив програму. Спеціальною подією цього року стане показ класичної комедії «Цирк», присвячений 130-річчю від дня народження Чарлі Чапліна. Про це повідомляє прес-служба кінофестивалю.

Відкриє «Чілдрен Кінофест» сімейна стрічка «Зоопарк» Коліна МакАйвора виробництва Ірландії і Великобританії. Розказує, як головні герої намагаються врятувати тварин з місцевого зоопарку в Белфасті в часи Другої світової війни. Фільм визнано найкращою сімейною стрічкою на думку молодіжного журі міжнародного кінофестивалю в Сіетлі.

Уперше за історію кінофестивалю покажуть шведський фільм жахів про привидів «Кімната 13», визнаний найкращим фільмом дитячої секції Міжнародного кінофестивалю в Торонто. На показ пускатимуть дітей віком від 12 років.

Також у програмі будуть два мультфільми: «Вкрадена принцеса» українського виробництва і «Піпі, Пупа і Розмарі: Таємниця викрадених нот» для найменшеньких відвідувачів фестивалю.

На честь 130-річчя від дня народження Чарлі Чапліна поза конкурсом дітям покажуть фільм «Цирк».

Третій рік поспіль у рамках «Чілдрен Кінофест» відбудеться показ фільмів-фіналістів конкурсу дитячих короткометражних фільмів, оголошеного восени. 10 кращих короткометражок покажуть на великому екрані, а спеціальне журі вибере серед них переможця. У складі журі: актриса Ірма Вітовська-Ванца, режисерка Марина Степанська і режисер Аркадій Непиталюк. Переможці отримають нагороду в розмірі від 5 000 до 20 000 грн і дипломи.

Фестиваль закриє володар Гран-прі минулого року, український фільм Юрія Ковальова «Сторожова застава» - про подорож сучасного школяра в часи Київської Русі.

Фільм-переможець цього сезону буде визначений голосуванням відвідувачів.

«Чілдрен Кінофест» заснували 2014 року. Покази відбуватимуться у 23 містах України. Вхід на фестиваль безкоштовний, але за попередньою реєстрацією, яка буде доступною з 24 травня. Половина місць виділена групам глядачів із соціально незахищених верств населення: дітям з особливими потребами, сиротам і потерпілим від конфлікту на сході України.

Почесним гостем VI «Чілдрен Кінофесту» стане Олег «Фагот» Михайлюта, вокаліст хіп-хоп-гурту «Танок на Майдані Конго» (ТНМК).

Торік покази фестивалю відвідали понад 42 000 глядачів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram