ГоловнаКультура

У Харкові вночі знищили дитячу виставку плакатів

Над створенням плакатів працювали 70 дітей.

19 квітня в Харкові знищили дитячу виставку "Плакат на коліні", яка була частиною Дитячої програми Бієнале молодого мистецтва, яка відбудеться восени 2019 року.

Про це повідомляє прес-центр Бієнале молодого мистецтва.

До знищення виставки
Фото: Бієнале молодого мистецтва
До знищення виставки

Плакати були наклеєні вчора ввечері, 18 квітня, на двох будівельних парканах у центрі міста - уздовж саду Шевченка з боку площі Свободи і в парку Стрілка. Повідомляють, що на це було отримано спеціальний дозвіл від Департаменту комунального господарства Харкова.

Організатори підозрюють, що виставку знищили невипадкові вандали, а комунальники. "Судячи з того, як швидко і ретельно були зачищені обидва паркани (на них не залишилося й сліду), їх знімали не випадкові люди", - зазначено в повідомленні організаторів виставки.

Після знищення виставки
Фото: Бієнале молодого мистецтва
Після знищення виставки

Відзначено, що над створенням 120 плакатів працювали 70 учнів і учениць, кілька викладачів і координатор студії Aza Nizi Maza. Плакати малювали три місяці, ще тиждень пішов на те, щоб відсканувати і роздрукувати роботи.

Виставка плакатів була спробою винести голос дітей у міський простір, почути про проблеми, які їх хвилюють.

Організатори стверджують, що повторити виставку непросто, оскільки на це потрібно шукати нові ресурси.

На цей момент ініціатори виставки за сприяння Департаменту культури намагаються з'ясувати, хто несе відповідальність за її знищення.

Нагадаємо, у вересні 2018 року в Харкові на вулиці Гоголя жителі одного з місцевих будинків зафарбували одну з робіт українського стріт-арт художника Гамлета Зіньківського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram