ГоловнаКультура

Держкіно оголосило перший з 2017 року конкурс кінопроектів

З цього року пітчинги ігрового, документального та анімаційного кіно будуть проводити окремо.

Держкіно оголосило перший з 2017 року конкурс кінопроектів
Фото: www.ukrkino.com.ua

Новостворена Рада державної підтримки кінематографії провела своє перше засідання, на якому оголосила про початок Одинадцятого конкурсного відбору кінопроектів.

Як повідомляє прес-служба Держкіно, Рада була створена урядом згідно з новим законодавством про підтримку кіно. На засіданні 6 березня Кабмін затвердив склад Ради з 8 осіб.

На першому засіданні були семеро, головою Ради обрали режисера і продюсера Андрія Дончика, заступником голови - юриста і директора двох столичних кінотеатрів Сергія Зленка.

Згідно з новим законодавством, конкурсні відбори тепер оголошують для окремих напрямів і проводитимуть у різний час.

Оголошений вчора конкурс пройде за напрямками "Фільми", "Телефільми" і "Телесеріали". При цьому почнеться він із секції "Фільми": на конкурс можна подавати проекти "Ігрові повнометражні національні" і "Спільного виробництва" для широкої аудиторії, аналогічні - "Художньої та культурної значущості (авторські)", для дитячої аудиторії, ігрові повнометражні дебюти і ігрові короткометражні дебюти, а також тематичну серію фільмів для широкої аудиторії "Про героїв, які брали участь у захисті України".

Прийом документів триватиме з 15 квітня по 24 травня. Деталі - на сайті Держкіно.

У Держкіно зазначають, що конкурсні відбори на фінансування неігрових і анімаційних фільмів, а також телефільмів і телесеріалів оголосять пізніше.

Також оголошено відбір претендентів для формування експертних комісій на відповідні конкурси.

Нагадаємо, бюджет Держкіно у 2019 році становить 521 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram