ГоловнаКультура

Під час Французької весни покажуть нові фільми Франсуа Озона і Олів'є Ассайяса

Традиційно в квітні в Україні пройде фестиваль допрем'єрних показів французького кіно.

Під час Французької весни покажуть нові фільми Франсуа Озона і Олів'є Ассайяса
Фото: Артхаус Трафик

Організатори щорічного фестивалю "Французька весна в Україні", оголосили програму показів "Фестивалю допрем'єрних показів".

Як повідомляють дистриб'ютори, цього року глядачам представлять нові роботи Франсуа Озона, Олів'є Ассайяса і фільми, музику до яких писав Мішель Легран.

Програму допрем'єрних показів відкриє фільм "Едмон" Алексіса Михалика - про французького драматурга Едмона Ростана і створення його п'єси "Сірано де Бержерак".

Також в програмі:

  •  фільм "За Божою волею" Франсуа Озоне, який отримав гран-прі журі Берлінале цього року. Фільм заснований на реальних подіях скандалу з розбещенням малолітніх у католицькій церкві;
  • "Обіцянка на світанку" Еріка Барб'є - екранізація роману лауреата Гонкурівської премії Ромена Гарі, в якій зіграли П'єр Ніні і Шарлотта Генсбур;
  • "Подвійні життя" Олів'є Ассайяса - про паризьку богему. У головних ролях - Гійом Кане і Жульєт Бінош;
  • "Полуничка" Лу Жене - про становлення еротичної фотографії наприкінці XIX століття.

Ретроспективна частина присвячена фільмам, де лунає музика Мішеля Леграна, лауреата трьох премій "Оскар" і п'яти "Греммі". На фестивалі покажуть "Шербурзькі парасольки" і "Дівчат з Рошфора" Жака Демі, "Барбару" Матьє Амальріка, "Едем" Мії Хансен-Леве і "Джеронімо" Тоні Гатліфа. Також до програми фестивалю традиційно увійшла збірка "Довгі ночі короткого метру".

Фото: Артхаус Трафік

Фестиваль допрем'єрних показів французького кіно пройде з 4 по 10 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram