ГоловнаКультура

Український фільм про Флоріана Юр'єва відібрали на кінофестиваль в Оберхаузені

"Колір фасаду: синій" покажуть і на Docudays UA.

Український фільм про Флоріана Юр'єва відібрали на кінофестиваль в Оберхаузені
Кадр из фильма "Цвет фасада: синий"
Фото: Предоставлено Алексеем Радинским

Короткометражний фільм Олексія Радинського "Колір фасаду: синій" відібрали в конкурс міжнародного кінофестивалю короткометражного кіно в Оберхаузені.

Як повідомляють творці картини, українська прем'єра відбудеться на кінофестивалі Docudays UA.

Фільм Радинського розповідає про архітектора Флоріана Юр'їва, який спроектував відому "Летючу тарілку" на Либідській. Сюжет фільму зосереджено на боротьбі Юр'єва зі столичними забудовниками.

"Глядачі отримають можливість зблизька побачити творчий процес Флоріана Юр'єва, в тому числі його роботу над альтернативним архітектурним проектом реставрації "тарілки", а також дізнатися про його погляди на київську архітектуру, музику кольору і сучасний капіталізм", - йдеться в описі фільму.

Нагадаємо, що "Летюча тарілка" є частиною Інституту інформації й зараз може стати частиною нового торгового центру. Активісти, які виступають за збереження архітектури радянського модернізму в Києві, борються за те, щоб реконструкція будівлі проходила з консультаціями з архітектором.

Фільм "Колір фасаду: синій" знято у співпраці з громадською ініціативою SaveKyivModernism і архітектором Олексієм Биковим у рамках проекту "Civil Pitch: фільми громадської активності".

Нагадаємо, 2018 року фільм Олексія Радинського "Київський період. Перший епізод" також показали на фестивалі в Оберхаузені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram