ГоловнаКультура

В Українському інституті розповіли, як будуть просувати українську літературу за кордоном

У планах - резиденції, інституційне партнерство та створення онлайнового каталогу.

В Українському інституті розповіли, як будуть просувати українську літературу за кордоном
Фото: Український інститут

Український інститут розповів про плани роботи в літературній сфері на 2019-2020 роки.

Як повідомляє Читомо, керівниця програмного відділу УІ Ірина Прокоф'єва озвучила плани на конгресі "Література в дії".

Так, Ірина зазначила, що УІ розробляє програму літературних резиденцій: учасників будуть набирати не за open call, а за окремою програмою Інституту з інституційними партнерствами в пріоритетних для розвитку співпраці країнах.

Також УІ буде організовувати участь українських представників у професійних подіях, які проводяться за кордоном. В інституті склали спеціальний календар міжнародних подій, який будуть доповнювати протягом року, - з цієї бази обиратимуть 10 літературних подій, де Україна буде представлена.

Прокоф'єва додала, що мова йде не про книжкові ярмарки (вони - у сфері Українського інституту книги), а про професійні події для перекладачів, критиків, видавців.

Цього року УІ збирається запустити постійний інформаційний дайджест про міжнародні події, сформувати онлайнові каталоги ключових українських гравців у всіх секторах - для їх презентації міжнародному співтовариству.

Команда Українського інституту поки що формується: до неї приєднається Олена Кухар (займеться сектором літератури) і Поліна Городиська, яка курирувала міжнародну програму Книжкового Арсеналу.

Нагадаємо, Український інститут - новостворений орган під управлінням МЗС, який займається суспільною відповідальністю і культурною дипломатією. Директором УІ є Володимир Шейко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram